Hvalpe & opdrættere

Hvalpeanvisning

Dansk Collie Klub udarbejder en officiel landsdækkende hvalpeliste, som tilbyder racetypiske hvalpe efter avlsgodkendte forældredyr opdrættet af opdrættere, der alle er medlemmer af Dansk Collie Klub.
Dansk Collie Klub's opdrættere bestræber sig på at fremavle gode, velfungerende hunde. Der skal gøres opmærksom på, at opdrætteren kan forbeholde sig ret til at undlade at sælge til hvalpekøbere, der retter henvendelse omkring køb af hvalpe.
En frisk opdateret version kan ses via linket til venstre.

I Dansk Collie Klub bliver der stillet højere krav til vore opdrætter og forældredyrene, end det som er foreskrevet af Dansk Kennel Klub - Vi kræver, at begge forældredyr har opnået minimum udstillings præmiering "Very Good" på en officiel udstilling, - tæven skal endvidere som minimum være fyldt 20 måneder før parring (dette for at undgå avl på alt for unge tæver).

Dansk Collie Klub har også helbredsbetingede restriktioner. Kuld kan kun optages på hvalpelisten, hvis begge forældrene inden parring er øjenlyst og har en officiel HD status på A eller B. HD er dog ikke udbredt i noget stort omfang hos Collien i Danmark, og med disse restriktioner forsøger vi at sikre os, at det heller ikke bliver tilfældet i fremtiden, da vi ønsker at bevare den høje sundhedsmæssige standard hos Collien, og for så vidt muligt at sikre dig en sund og racetypisk hvalp, bør du altid benytte dig af klubbens hvalpeliste når du køber colliehvalp.

Køber du en hvalp fra hvalpelisten, vil du i Dansk Collie Klub få kontakt med engagerede mennesker, de vil derfor være i stand til at svare på dine spørgsmål, og derved hjælpe dig og din hvalp godt på vej.

For at give dig og din hvalp en god start, er det en god idé at blive medlem af Dansk Collie Klub (nogle opdrættere betaler for første års medlemskab)- via medlemskab af Dansk Collie Klub, får du og din hvalp adgang til de mange spændende arrangementer og aktiviteter klubben har at byde på.

Opdrættere

Dansk Collie Klub har mange opdrættere fordelt i hele landet - og det er vor opgave, at hjælpe disse opdrættere bedst muligt med nyttig og relevant information. Og den information stiller vi bl.a. til rådighed her i denne sektion af hjemmesiden.

Klubben har også en Opdrættervejviser - som består af en lang række opdrættere, som alle har forpligtet sig til at overholde de til enhver tid gældende krav, som Dansk Collie Klub må stille for optagelse på listen.

Det er også her opdrættere tilmelder deres kuld til hvalpe- og genplaceringslisten. Mulighederne vil være forskellige - alt efter om du er medlem af klubbens Opdrættervejviser eller ej.