Redningsfonden

Skulle du af én eller anden grund blive nødt til at skulle skilles fra din Collie, og mener du, at den kan få flere gode år i et nyt hjem, kan vi måske hjælpe dig via DCK’s redningsfond.

Redningsfonden har gennem flere år hjulpet hunde ud til nye hjem.

Tænk på, at hunden som regel har bedst af at blive i eget hjem så længe som muligt.

Skriv til Redningsfonden på E-mail: redningsfonden@collie.dk hvor du kan få yderligere oplysninger.

At redde én hund vil ikke ændre verdenen, men for den éne hund vil verdenen være ændret for evigt.

Kunne du tænke dig, at donere penge til Redningsfonden, tages der glædeligt imod alle størrelser af beløb på:  
Giro: 7 50 15 79  -   Homebanking konto: 1551 4768288119

Zuki leder efter nyt hjem

Vore Collie Zuki er lige blevet 10 år - her den 10/1 2017 - og det er med glæde at jeg skriver, at han for os har været den mest fantastiske hund man kan ønske sig. Vi har i dag 3 piger - Cecilia på 19, Natasja på 16 og Lille Philippa på 4 år. For os alle har det været så fantastisk at have Zuki med i vores liv.

Vi vil mene at han har haft det bedste hundeliv man kan ønske - idet haven er 1100 m2 og det ALTID har været 2-3 gåture dagligt. Samtidig er han blevet utrolig elsket.

Vores situation er desværre sådan, at vi meget snart skal af med vores hus - da Henrik og jeg er blevet skilt. Vi har det stadigvæk rigtig godt venskabs mæssigt - men vi står og skal i lejlighed begge to.
Vi har selvfølgelig tænkt SÅ meget på at få en løsning der indebar at vi, for alt, kunne beholde Zuki. Et par løsninger har også indtruffet - men det er gået i vasken igen.

Mit hjerte bløder selvfølgelig, når jeg kun kan se denne løsning. Men jeg vil simpelthen have det allerbedst med, at han kommer det helt rigtige sted hen. Ellers hellere at han bliver aflivet. Jeg kan ikke bære tanken om at, han evt. kommer til en familie, hvor han ikke har det godt.

Han er sund og rask og alle vaccinationer er overholdt og han lider ikke af noget. Han er så dejlig en hund - med et fantastisk væsen.

Jeg har gået på hundeskole med Zuki fra han var hvalp - også for at få ham Socialiseret. Han har mødt mange mange hunde og han fungere godt med
- især hun hundene. Han fungere også godt med nogle han hunde. Men han bliver mere løveagtig - og skælder ud når det er han hunde. Lige schæfere og de store hvide "islænder hunde" kan han ikke ret godt med...Dem bliver han virkelig gale på. Han angriber ikke, men viser tænder ved de to racer.

Han er vant til at gå uden snor på vores gå tur ude om markerne og her kan vi kalde ham til os. Ser han en kat - kan vi ikke.. Men han vender altid retur.
Han kan godt med fremmede mennesker - han har haft lidt beskytter trang for vores teenage datter - når hun har gået tur med ham. Så har han gøet af løbere eller cyklister. Det sker ikke når jeg går med ham - der er han ligeglad.

Han er glad for børn og de må gerne røre ved ham. Vi er vant til at have børn i alle aldre på besøg.
Han har også været meget sammen med vores 4 årige Philippa. Når det bliver for meget larm - trækker han ned og ligger ved de store piger. Det har han også altid haft muligheden for, da vi har været OBS på at han kan få nok. Han har enkelte gange markeret - ALDRIG bidt hul - hvis hun (Philippa) har været for movsig... han er straks angrende og søger trøst som undskyld. Vi har aldrig straffet ham for at markere..men taget overblik af situationen. Han er en følsom hund - der ligger sig ved den der har brug for trøst i familien - han "spiser med os" han spiser som regel - hans hunde mand når vi gør. Han får alm. mad Pedigree hunde piller og ikke andet - godbidder på gåturen.

Han kan dække, sitte, søge, hoppe op og dytte hånden. Han kan Mega godt lide at spille fodbold. Han er fantastisk glad for min far (på 80) og dermed også ældre mennesker generelt på gåturen.

Han er vild med at være på stranden og i skoven. Vandet dypper han tæerne i- men han vil ikke bade. :) Vi kører med ham til skoven og til stranden - han er lidt utålmodig ud af - men ligger sig i bilen - hjem sover han. Vi har benytte "Guldlund" hundepension når vi har skulle noget i weekenden. Her er han total glad og gearet over at komme ud til de andre hunde og han er i hegnet med de forskellige. Vi er også glad for det sted og ejeren har helt styr på Zuki og hans ve og vel og passer sammen med de andre hunde. Her er han sammen med både han og hun- hunde.

Han nyder når vi går tur - men nyder også at være i haven - her kan han ligge og passe på det hele og gør hvis der er andre hunde på den anden siden han skal markere over for. Og piber og charmere overfor hun hundene. Han "banker" på med poten når han vil ind og "giver et lille "bjæf" når han vil ud af terrasse døren.

Han kan ikke fordrage fyrværkeriet - og han er påvirket af det efter de har skudt af. Så vil han helst være inde til faren er drevet over de første dag efter.
Hans syn og hørelse virker for os som stadig normal. Vi har ikke fået det tjekket ydeligere. Men har ikke bemærket at noget skulle være galt.

Han leger og løber stadig også når vi går tur og han lige har tisset og lavet så kan han komme helt glad og springende afsted imod os.

Han kan godt være lidt stædig omkring aftenturene her efter nytåret. Så kan det godt være at han ikke ønsker at vi skal gå den vej vi lige vil... Så sætter han sig ned til han får sin vilje.. Men det er da oz lidt sødt. Til tider også lidt irriterende ;) - men ikke noget der ikke kan logges med en godbid - måske også derfor han gør det. Han er super klog og snu. Hvis vi spørger om han vil med til købmanden - går han ind og ligger sig. Han ved at der skal han stå og vente uden for - det gider han ikke. hvis han kan undgå det.

et par gange om året har jeg ham oppe i Ulsted hundeklip og få den store tur. Han har en tid igen her den 30/1. Så bliver han børstet igennem og klippet og vasket. Gitte som er ejer siger altid at han er så fantastisk og klog. Det er jo rart at høre - Lidt som ved børnene - vi syntes det også selv - men hvis andre kan se det, er der måske noget om det ;).

Jeg er blevet anbefalet at skrive til jer - da Helle fra Kivas eden har gode erfaringer med jer.
Jeg håber inderligt at der kan findes en holdbar løsning for Zuki.

Med venlig hilsen
Rikke Torp Hansen

Ved interesse i Zuki kontakt da redningsfonden@collie.dk